Tarveselvitys ja hankesuunnittelu

Tarveselvitys ja hankesuunnittelu

Kun taloyhtiön pitkän tähtäimen korjaussuunnitelmaan kirjatut korjaushankkeet alkavat lähentyä toteutusta tai jonkin rakennusosan kunto alkaa vaikuttaa hälyttävältä, tulee käynnistää korjaussuunnittelu.

Suunnittelu aloitetaan usein hankesuunnitelman teettämisestä. hankesuunnitelmassa, jossa kartoitetaan tarveselvitystä tarkemmin kiinteistön nykykuntoa, tehdään ehdotus korjauksen laajuudesta ja arvio kustannuksista.

Hankesuunnitelmassa hahmotellaan myös aikataulua hankkeelle. Hankesuunnitelma on erityisen hyödyllinen mikäli halutaan tarkemmin tutkia ja vertailla eri korjaustapojen toteutuskelpoisuutta ja -kustannuksia.

Hankesuunnitteluvaihe kestää usein n. 3-5kk, minkä jälkeen pidetään yhtiökokous suunnitelman hyväksyttämiseksi..

Mikäli taloyhtiö haluaa edetä hankkeessaan nopeammin ja korjaustavasta ollaan yksimielisiä, voimme laatia hanketarveselvityksen jonka perusteella on helppo hakea yhtiökokouksessa hyväksyntä suunnittelun aloitukselle ja kilpailuttaa suunnittelu.

Hanketarveselvitystä varten teetämme tarvittavat tutkimukset ja tutustumme kiinteistöön. Keräämiemme lähtötietojen avulla laadimme suosituksen korjaustavasta, näin säästyy taloyhtiöltä aikaa ja rahaa.